Mortlach - bottler Blackadder
Takto vypadá whisky Mortlach v RAW cask edici od nezávislého bottlera Blackadder.Je to bez diskuse nejlepší Mortlach od nezávislých botlerů. Druhý vyrábí Signatory a třetí Gordon & MacPhail.Protože tvrdíme, že je nejlepší, je asi na místě říct proč. Především proto, že Blackadder se stal jedním z nejlepších bottlerů tak, že přinesl něco nového: RAW cask. Sice to opentlil obchodní značkou, ale ve skutečnosti jde o označení jediné pravé whisky: stočené ze sudu bez úprav, tedy nefiltrované (ani
za studena ani jinak), nemíchané s jinou whiskou, ani ze stejné palírny (tedy
single cask), v
sudové síle (tedy nemíchané s vodou). Na rozdíl od jiných nápojů, kde méně údajů slibuje více kvality, je to u whisky obráceně, a tak se na této lahvi můžete dočíst:
Mortlach 13y (1989), Raw Cask, Sherry Cask No. 5149, 59,9%
Hodnocení této whisky podle členů klubu:
Aroma: alkoholové, bez vody uzavřené, s vodou měkké a medové.
Chuť: velmi sladká, sherry, bohatý ovocný koláč a hořká čokoláda s pomerančem.
Dokončení: sladké a dlouhé se slabými tóny hořké čokolády.