Jste zde: Home » Klasická ochutnávka: Unchillfiltered

Klasická ochutnávka: Unchillfiltered


Tato ochutnávka je o důležitosti mastných kyselin, proteinů a esterů. Jejím cílem je ukázat milovníkům whisky, jak silně se filtrace za studena na kvalitě whisky podepisuje. Dále pak budou tématy hovoru:

  • Independent bottlers
  • Vysvětlení pojmu finish
  • Tragický případ finské firmy Alko
  • Campbeltown
  • Lowlands
  • Highland a Speyside
  • Odkud se berou chutě a vůně ve whisky
  • Rolls Eoyce whisky

Druhá nejzajímavější věc na této ochutnávce je fakt, že si zde můžete objednat whisky za klubové ceny, což je vzhledem k už tak nízkým cenám nabízených lahví vpravdě neuvěřitelné (až je uvidíte a uvědomíte si, že jde o unchillfiltered whisky se 46% alkoholu, budete se bát, že sníte). A nejzajímavější je fakt, že celá první část ochutnávky, plných pět lahví, pochází ze stáje tradičního nezávislého bottlera Murraye McDavida. Vzhledem k fantastické kvalitě není divu, že si ho distribučně vzala pod křídla proresivní Bruichladdich (která, mimochodem, whisky nefiltruje zásadně). Celkovou sestavu whisky na tuto ochutnávku vidíte zde, v pořadí, v jakém bude podávána:



Jak je u klasických ochutnávek zvykem, ochutnávka končí dochutnávkou za klubové ceny, a pouze zde je možné si koupit whisky za klubové ceny i bez členství v klubu. V průběhu ochutnávky je možné klást libovolné otázky.

Zde můžete zjistit, zda se tato ochutnávka v nejbližší době pořádá, kde, a případně se rovnou přihlásit.