Klasická ochutnávka: Opomíjené whisky ze Speyside
Speyside, nejoblíbenější oblast single malt whisky, se jeví jako monoblok s jemnou, medovou a sladovou whisky. Ne tak vřesovou, jakou produkuje
Vysočina, ne tak rašelinovatou jako z
Islay, ne tak těžkou jako je
nížinná a ne tak jódovanou jako
ostrovní. Zkrátka vyváženou whisky, která způsobila přímo Speysidemánii. Samozřejmě, že i zde je neuvěřitelná různorodost, která je ale komerčními distributory opomíjena. A někdy i proto, že se tito distributoři k této whisky vůbec nedostanou... Račte ochutnat.
Další témata ochutnávky:
- Kdy a proč se Speyside oddělilo od Vysočiny
- Blendeři ve Speyside
- Speyside kultovní
- Střídavý provoz palíren
- Whisky a síra
Různorodost Speyside je fascinující. Asi největší roli v ní sehráli blendeři, kteří sem přesunuli svou pozornost po téměř doknalém zániku nížinných palíren a Campbeltownu. Tahle ochutnávka vás provede po tajemstvích výroby whisky a zákulisí obchodní politiky míchačů.
- Benromach Organic, 43%
- Glen Grant 10 y.o., 40%
- Craigellachie 1990 17 y.o., 43%,Connoisseurs Choice, lahvováno Gordon & MacPhail
- Glendronach, 12 y.o., 40%
- Auchroisk 1993, 13 y.o., 43%, Connoisseurs Choice, lahvováno Gordon & MacPhail
- Mannochmore, 12 y.o., 43%
- Tomatin, 12 y.o., 40%
Jak je u
klasických ochutnávek zvykem, ochutnávka končí
dochutnávkou za klubové ceny, a pouze zde je možné si koupit whisky za klubové ceny i bez členství v klubu. V průběhu ochutnávky je možné klást libovolné otázky.
Zde můžete zjistit, zda se tato ochutnávka v nejbližší době pořádá, kde, a případně se rovnou přihlásit.